Motivation Factor

Wat is de Motivation Factor ?

Uit recent hersenonderzoek weten we dat onze motivatie is geworteld in onze individuele behoeften en talenten. In persoonlijke verandering- en ontwikkelingsprocessen is het absoluut essentieel om je te concentreren op wat je drijft, en het is even belangrijk om te weten wat je moet vermijden om gemotiveerd te blijven. Met deze kennis kun je vastberaden en gefocust werken aan je motivatie en je bereidheid om je aan te passen in elke situatie. 

Over het algemeen worden er in bedrijven aanzienlijke middelen geïnvesteerd om de externe motivatie te verbeteren. De nadruk ligt vaak op de werkomgeving en organisatorische en bestuurlijke aspecten. Metingen, uitgevoerd door Boston Research, tonen echter aan dat externe motivatiefactoren slechts ongeveer de helft van 'de waarheid achter de zeer gemotiveerde werknemer' dekken. De resterende 45% van onze motivatie is gerelateerd aan:

 • je interne motivators, met name het vermogen om je talenten in te zetten en bewust te zijn van je behoeften
 • je motivatiemogelijkheden: het vermogen om te identificeren wat je nodig hebt en wat je moet vermijden om zeer gemotiveerd te worden of te blijven.

De Motivation Factor focust op deze twee aspecten. Het laat teams toe om de bouwstenen van motivatie te identificeren en biedt tools om gestructureerd en professioneel aan de slag te gaan met de motivatiefactoren van de teamleden.

Hoe werkt The motivation factor ?

“You need to know where you are to decide which way to go…”

Een individueel online assessment vormt het startpunt: Wat triggert het enthousiasme en de drive van de medewerkers? Wat zijn hun sterke punten, talenten, en behoeften? Hebben ze eerder nood aan structuur, vrijheid of flexibiliteit?

Na 10 minuten en 73 - 120 vragen krijgen de teamleden toegang tot hun persoonlijk rapport van 12 tot 16 pagina’s dat ze kunnen downloaden en afdrukken. Geen ingewikkelde theorieën, geen kleurrijke typologieën, maar een duidelijke, diepgaande analyse van hun motivatie-triggers.

“The secret of getting ahead is getting started…”

Meten is uiteraard niet genoeg. Stap twee is actie ondernemen om tot nieuwe resultaten te komen. Op basis van de bewezen methodologie en ontwrichtende technologie van de Motivation Factor bouwen we via een reeks krachtige oefeningen en workshops aan de motivatie binnen het team. De meeste programma’s kunnen we faciliteren en uitvoeren in slechts één dag, afhankelijk van de voorkeursaanpak: individueel, team of beide.

“The strength of the team is each individual member. The strength of each member is the team.”

Eens de individuele motivators gekend zijn, kunnen optimale teams gecreëerd worden. Teamleiders en -leden kunnen samen hun beste talenten bundelen om gemeenschappelijke doelen te bereiken.

In slechts één dag brengen we de teammotivatie in beeld, identificeren we pijnpunten en bepalen we concrete acties. Aan het einde van de eendaagse Motivation Factor-workshop, beschikken het team en de teamleden over een praktisch plan om de motivatie te verbeteren, hetgeen resulteert in meer succes en geluk op de werkvloer.

 

Waarom gebruik maken van de Motivation Factor ?

Een training met behulp van de Motivation Factor methode kan helpen om verschillende doelstellingen te bereiken, zoals:

 • Versterken van de communicatie binnen het team
 • Het onzichtbare zichtbaar maken door te werken met oa. energie vreters
 • Vermindering van overmatig absenteïsme of burn-out in een team
 • Meer omzet en hogere klanttevredenheid
 • Inzicht krijgen in het team en  organisatiecultuur
 • Leiderschapskwaliteiten, autonomie en meesterschap ontwikkelen.
   

KMO Portefeuille ?

 • Voor deelnemers uit Vlaanderen: betaling met KMO-portefeuille .Bespaar tot 40% op je netto inschrijvingsbedrag excl. BTW.
 • Voor deelnemers uit Nederland: vrijgesteld van BTW indien in het bezit van een BTW-nummer.

Aan de slag met de Motivation Factor in jouw organisatie ?

Graag zoom ik met jou in op de prioritaire uitdagingen die momenteel leven in de organisatie, zodat we samen kunnen bespreken of de Motivation Factor een antwoord kan bieden. Neem contact op en laat ons een kennismakingsgesprek inplannen!