Coaching

Het stemt mij blij dat ook jij ergens hebt gevoeld dat er op één of andere manier verandering op til is in jouw leven en meer nog, dat je er voor open staat om je hierdoor te laten gidsen door een externe partij. Of de insteek nu professioneel of privé is, maakt eigenlijk weinig uit: het gaat over jou en jij bent één en dezelfde persoon op je werk en in je vrije tijd.

In mijn coaching sessies ga ik dan ook aan de slag met wat er zich aandient. Ik hou ervan om kennis, ervaring, metaforen en oefeningen in te zetten op het moment dat het voor jou van toegevoegde waarde is in de ‘shift’ die je aan het maken bent. Steevast geef ik je huiswerk mee zodat je de weken erna je inzichten verder kan verdiepen en verankeren.

Als topmanager of ondernemer word je continu uitgedaagd om zowel jezelf als de mensen rondom je te leiden. Projectresultaten, kwartaalcijfers, ... als puntje bij paaltje komt, kijken mensen hiervoor in jouw richting, toch? Heel wat verantwoordelijkheden rusten op jouw schouders. En dan gaat het erom de juiste talenten aan te boren en je innerlijke kracht te gebruiken. Als executive coach help ik je bij het versterken van jouw persoonlijk leiderschap waardoor je vanuit je authentieke zelf je rol als leider kan opnemen. Het coaching traject wordt volledig afgestemd op jouw groeiambities. We gaan als volgt te werk:

1. Onbevooroordeel je doel en/of leervraag ontdekken

 • Wat wil jouw bedrijf neerzetten? Welke kwaliteit? Waar gaan jullie voor?
 • Waar verlang jij persoonlijk naar? Wat doet je plezier? Wat vervult je? Wat wil je bereiken in je job?
 • Waar loop jij tegen aan en wat zijn de noden van het bedrijf? Hoe blijf je trouw aan jezelf én aan de organisatie?

Ik oordeel niet, wel stel ik de vragen achter de vragen zodat je antwoorden vindt en zelfinzicht vergaart.

2. Oude gewoonten in kaart brengen

Bij stress en drukte vallen we vaak terug op oude (gedrags)patronen die zijn ingesleten. Maar zijn deze wel effectief? Helpen ze je bij het aansturen van teams? Verbeter je zo de resultaten? En hoe beïnvloeden ze jou in je rol als partner, vader, vriend, ...?

3. Op het matje

“We kunnen een probleem niet oplossen met de denkwijze die het heeft veroorzaakt", zei Albert Einstein. Ik nodig je uit om jezelf op het matje te roepen. Zo kun je uit je comfortzone treden en loskomen van de patronen waarin je vastzit. Binnen de veilige en transparente context van een coaching sessie mijden we de confrontatie niet. Het ongezegde komt boven aan de oppervlakte.

4. Je volle potentieel opladen
Ik laat je je herinneren wat je vaak jaren geleden nog wél voelde, maar de laatste tijd had weggestopt. We gaan terug naar jouw bron, de verbinding met jezelf.  Ik zorg ervoor dat jij je eigen raadgever wordt. Zonder trucjes, zonder bullshit. Ik breng je verborgen potentieel naar boven en help je om dit in de praktijk om te zetten.

5. Concrete handvaten en resultaten 
We werken toe naar een werkbaar en realistisch plan om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen, je talenten te ontdekken, inzicht in je gedrag en keuzes te ontwikkelen, en vooral daadwerkelijk je doelen te bereiken. Een plan voor succes!

Kan jij je vinden in deze aanpak? Laat ons dan alvast even kennis maken: contacteer me via 0475/78.08.42 of via info@arianeverrijken.be

Op mijn blog vind je enkele getuigenissen van ondernemers en leidinggevenden die bij mij in coaching zijn:

Loopbaanbegeleiding, iets voor jou?

 • Denk je na over een nieuwe stap of andere uitdaging in je loopbaan?
 • Heb je soms ook het gevoel dat je vast loopt op je werk en cirkeltjes blijft draaien?
 • Ervaar je spanning in je huidige baan?
 • Voel je je onzeker over je functioneren of je verder toekomst?
 • Wil je communiceren met meer impact en groeien in je job door effectieve communicatie?
 • Ben je op zoek naar een gezonde work-life integratie?
 • Zit er meer in je dan je kan, mag of durft te tonen op het werk?
 • Wil je inzicht krijgen in je talenten, waarden, passies, in wie je écht bent?
 • Wil je beter leren omgaan met stress?
 • Wil je burn-out/bore-out voorkomen of verhelpen?
 • Wil je beslissingen durven nemen en keuzes maken die je energie geven?
 • Ben je zelfstandige en heb je nood aan een partner die jou begeleidt in je professionele leven?

Als je jezelf in één of meerdere van deze situaties herkent, dan is loopbaanbegeleiding iets voor jou. Het zal je helpen om meer zekerheid en zelfvertrouwen te vinden, je stress onder controle te krijgen, je carrière een nieuwe wending te geven en weer voldoening te vinden in je job.

Wat is loopbaanbegeleiding?

Binnen het ruime begrip ‘coaching’ is loopbaan begeleiding een expertise op zich. Het is een positieve manier om even stil te staan bij je huidige loopbaansituatie, jezelf de juiste vragen te stellen en je carrière in de gewenste richting te sturen.

Het is een misvatting te denken dat loopbaanbegeleiding enkel en alleen van toepassing is als je ontevreden bent over je werk of in situaties waarbij je op zoek bent naar een nieuwe werkgever. De inzetbaarheid is veel ruimer dan dat.

Dankzij de inspanningen van VDAB en in samenwerking met het Arcturus Loopbaancentrum, geniet je vandaag van loopbaancheques. Een zeer waardevolle begeleidingsvorm tegen een uitzonderlijk laag tarief. Kiezen voor een individueel traject loopbaanbegeleiding, is kiezen voor je algemeen welzijn. Breng de vraag mee die je bezighoudt en we maken samen jouw Persoonlijk OntwikkelPlan (POP). Ik moedig je aan en nodig je uit tot concrete acties en een stappenplan dat past bij wat jouw werk (weer) werkbaar en zinvol maakt!

Wanneer heb je recht op loopbaancheques?

 • Je woont en werkt in Vlaanderen of het Brussels Hoofdstedelijk Gewest
 • Je hebt minimum 1 jaar werkervaring de laatste 24 maanden als werknemer of zelfstandige
 • Je werkt momenteel voltijds of deeltijds, als werknemer of als zelfstandige
 • Je hebt geen loopbaanbegeleiding gevolgd de voorbije zes jaar, gesubsidieerd door Vlaanderen (ESF)

Investering

Via loopbaancheques geniet je van 8 uur gesubsidieerde loopbaanbegeleiding voor slechts 80 euro.

Hoe werkt het praktisch?

 • Vraag je loopbaancheques aan via de VDAB servicelijn 0800/30.700 of via de website van de VDAB: http://www.vdab.be/loopbaanbegeleiding/
 • Neem contact met me op voor een eerste afspraak via 0475/78.08.42

 

Aanvullend op de 2-daagse modules, geef je jezelf met dit coachingtraject het commitment om de geleerde zaken ook  daadwerkelijk in de praktijk te brengen.

Hoe geef jij je team richting? Hoe stimuleer jij anderen om het beste uit zichzelf te halen? Hoe bewaak jij de rendabiliteit? Hoe ga jij om met de snelheid van verandering? Hoe creëer jij een cultuur van vertrouwen? Hoe draag jij bij aan het grotere geheel? Hoe DOE jij dat? Door te ZIJN!

Samen met Ariane Verrijken engageer ik me om ondernemers te laten ontwikkelen tot ‘Quantum Entrepreneur’. Via coaching en 2-daagse opleidingsmodules, reiken we je tools aan om je voorbij je huidige comfort zone als leider te helpen. We werken hierbij simultaan op 3 niveaus, met name: het economische, het mens-organisatorische en het spirituele.

Dit laatste luik ligt voor ons aan de basis: enkel wanneer de ‘big why’ doorleefd is, zullen de andere 2 niveaus succesvol zijn. En daarom hechten we veel belang aan jouw ‘purpose’. Eén keer dat je de ontwikkelingstocht naar je authentieke kern aangaat en je bewust-zijn vergroot, verruimt je draagvlak bij de mensen rondom je enorm. Doordat je steeds beter begrijpt welke impact je kan hebben op jezelf, heb je steeds meer invloed op je team en op de organisatie, en bijgevolg ook op de maatschappij.

In onze coaching sessies volgen wij geen script, noch houden we halsstarrig vast aan specifieke modellen. Dankzij onze expertise, kunnen wij aan de slag gaan met wat zich aandient. Het vraagt focus en de juiste taal om een ware transformatie in het moment door te duwen. Wij houden er dan ook van om onze kennis, ervaring, metaforen, en oefeningen in te zetten op het moment dat het voor jou van toegevoegde waarde is in de blijvende ‘shift’ die je aan het maken bent.

Alles is altijd in beweging. Verandering is de enige constante in ons bestaan. Daarom bieden wij verschillende trajecten aan, die jou toelaten structureel nieuwe fases in je ontwikkelingsproces in te gaan. Wens je meer informatie over het groeitraject tot Quantum Entrepreneur? Neem dan contact met me op!

Heb je een andere nood aan ondersteuning of willen meerdere mensen binnen de organisatie. 

Maak snel een afspraak op de agenda en dan ontmoeten we elkaar om aan te voelen of er een klik is want echte groei kan pas plaatsvinden als onze band de dienstverlener-klant relatie overstijgt.

Website The Quantum Entrepeneur

Je kan de verschillende modules apart volgen alsook integraal, waarbij je op zijn beurt de keuze hebt om dit totaaltraject verder aan te vullen met coaching tussendoor en nadien.