Coaching

Het stemt mij blij dat ook jij ergens hebt gevoeld dat er op één of andere manier verandering op til is in jouw leven en meer nog, dat je er voor open staat om je hierdoor te laten gidsen door een externe partij. Of de insteek nu professioneel of privé is, maakt eigenlijk weinig uit: het gaat over jou en jij bent één en dezelfde persoon op je werk en in je vrije tijd.

In mijn coaching sessies ga ik dan ook aan de slag met wat er zich aandient. Ik hou ervan om kennis, ervaring, metaforen en oefeningen in te zetten op het moment dat het voor jou van toegevoegde waarde is in de ‘shift’ die je aan het maken bent. Steevast geef ik je huiswerk mee zodat je de weken erna je inzichten verder kan verdiepen en verankeren.

Als topmanager of ondernemer word je continu uitgedaagd om zowel jezelf als de mensen rondom je te leiden. Projectresultaten, kwartaalcijfers, ... als puntje bij paaltje komt, kijken mensen hiervoor in jouw richting, toch? Heel wat verantwoordelijkheden rusten op jouw schouders. En dan gaat het erom de juiste talenten aan te boren en je innerlijke kracht te gebruiken. Als executive coach help ik je bij het versterken van jouw persoonlijk leiderschap waardoor je vanuit je authentieke zelf je rol als leider kan opnemen. Het coaching traject wordt volledig afgestemd op jouw groeiambities. We gaan als volgt te werk:

1. Onbevooroordeel je doel en/of leervraag ontdekken

 • Wat wil jouw bedrijf neerzetten? Welke kwaliteit? Waar gaan jullie voor?
 • Waar verlang jij persoonlijk naar? Wat doet je plezier? Wat vervult je? Wat wil je bereiken in je job?
 • Waar loop jij tegen aan en wat zijn de noden van het bedrijf? Hoe blijf je trouw aan jezelf én aan de organisatie?

Ik oordeel niet, wel stel ik de vragen achter de vragen zodat je antwoorden vindt en zelfinzicht vergaart.

2. Oude gewoonten in kaart brengen

Bij stress en drukte vallen we vaak terug op oude (gedrags)patronen die zijn ingesleten. Maar zijn deze wel effectief? Helpen ze je bij het aansturen van teams? Verbeter je zo de resultaten? En hoe beïnvloeden ze jou in je rol als partner, vader, vriend, ...?

3. Op het matje

“We kunnen een probleem niet oplossen met de denkwijze die het heeft veroorzaakt", zei Albert Einstein. Ik nodig je uit om jezelf op het matje te roepen. Zo kun je uit je comfortzone treden en loskomen van de patronen waarin je vastzit. Binnen de veilige en transparente context van een coaching sessie mijden we de confrontatie niet. Het ongezegde komt boven aan de oppervlakte.

4. Je volle potentieel opladen
Ik laat je je herinneren wat je vaak jaren geleden nog wél voelde, maar de laatste tijd had weggestopt. We gaan terug naar jouw bron, de verbinding met jezelf.  Ik zorg ervoor dat jij je eigen raadgever wordt. Zonder trucjes, zonder bullshit. Ik breng je verborgen potentieel naar boven en help je om dit in de praktijk om te zetten.

5. Concrete handvaten en resultaten 
We werken toe naar een werkbaar en realistisch plan om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen, je talenten te ontdekken, inzicht in je gedrag en keuzes te ontwikkelen, en vooral daadwerkelijk je doelen te bereiken. Een plan voor succes!

Kan jij je vinden in deze aanpak? Laat ons dan alvast even kennis maken: contacteer me via 0475/78.08.42 of via info@arianeverrijken.be

Op mijn blog vind je enkele getuigenissen van ondernemers en leidinggevenden die bij mij in coaching zijn:

Voor loopbaanvragen helpen we je graag verder.
Onze coaches bij Heart@Work staan klaar om je verder te helpen.

Heart@Work

Loopbaanbegeleiding, iets voor jou?

 • Denk je na over een nieuwe stap of andere uitdaging in je loopbaan?
 • Heb je soms ook het gevoel dat je vast loopt op je werk en cirkeltjes blijft draaien?
 • Ervaar je spanning in je huidige baan?
 • Voel je je onzeker over je functioneren of je verder toekomst?
 • Wil je communiceren met meer impact en groeien in je job door effectieve communicatie?
 • Ben je op zoek naar een gezonde work-life integratie?
 • Zit er meer in je dan je kan, mag of durft te tonen op het werk?
 • Wil je inzicht krijgen in je talenten, waarden, passies, in wie je écht bent?
 • Wil je beter leren omgaan met stress?
 • Wil je burn-out/bore-out voorkomen of verhelpen?
 • Wil je beslissingen durven nemen en keuzes maken die je energie geven?
 • Ben je zelfstandige en heb je nood aan een partner die jou begeleidt in je professionele leven?

Als je jezelf in één of meerdere van deze situaties herkent, dan is loopbaanbegeleiding iets voor jou. Het zal je helpen om meer zekerheid en zelfvertrouwen te vinden, je stress onder controle te krijgen, je carrière een nieuwe wending te geven en weer voldoening te vinden in je job.

Wat is loopbaanbegeleiding?

Binnen het ruime begrip ‘coaching’ is loopbaan begeleiding een expertise op zich. Het is een positieve manier om even stil te staan bij je huidige loopbaansituatie, jezelf de juiste vragen te stellen en je carrière in de gewenste richting te sturen.

Het is een misvatting te denken dat loopbaanbegeleiding enkel en alleen van toepassing is als je ontevreden bent over je werk of in situaties waarbij je op zoek bent naar een nieuwe werkgever. De inzetbaarheid is veel ruimer dan dat.

Dankzij de inspanningen van VDAB en in samenwerking met het Arcturus Loopbaancentrum, geniet je vandaag van loopbaancheques. Een zeer waardevolle begeleidingsvorm tegen een uitzonderlijk laag tarief. Kiezen voor een individueel traject loopbaanbegeleiding, is kiezen voor je algemeen welzijn. Breng de vraag mee die je bezighoudt en we maken samen jouw Persoonlijk OntwikkelPlan (POP). Ik moedig je aan en nodig je uit tot concrete acties en een stappenplan dat past bij wat jouw werk (weer) werkbaar en zinvol maakt!

Wanneer heb je recht op loopbaancheques?

 • Je woont en werkt in Vlaanderen of het Brussels Hoofdstedelijk Gewest
 • Je hebt minimum 1 jaar werkervaring de laatste 24 maanden als werknemer of zelfstandige
 • Je werkt momenteel voltijds of deeltijds, als werknemer of als zelfstandige
 • Je hebt geen loopbaanbegeleiding gevolgd de voorbije zes jaar, gesubsidieerd door Vlaanderen (ESF)

Investering

Via loopbaancheques geniet je van 8 uur gesubsidieerde loopbaanbegeleiding voor slechts 80 euro.

Hoe werkt het praktisch?

 • Vraag je loopbaancheques aan via de VDAB servicelijn 0800/30.700 of via de website van de VDAB: http://www.vdab.be/loopbaanbegeleiding/
 • Neem contact met me op voor een eerste afspraak via 0475/78.08.42

Loopbaanbegeleiding vdab

Wat is de kmo-portefeuille?

De kmo-portefeuille is een subsidiemaatregel waardoor je – als ondernemer – financiële steun krijgt voor de aankoop van diensten die de kwaliteit van je onderneming verbeteren. Concreet zijn dat opleidingen en adviezen voor bijvoorbeeld het opstellen van een communicatieplan voor jouw bedrijf. De kmo-portefeuille wil toegankelijk zijn voor zoveel mogelijk bedrijven. Daarom maken we het eenvoudig om je aan te melden en subsidieverzoeken in te dienen.

Elke kmo krijgt subsidies om opleidingen en advies bij geregistreerde dienstverleners aan te kopen. Wil je weten wat er precies onder opleiding of advies valt? Onderstaande definities brengen raad:

Opleiding

 • Wat: vorming – hoofdzakelijk bedoeld om de werking van je onderneming te verbeteren
 • Wie: voor de werkenden in je bedrijf
 • Waar: bij een geregistreerde dienstverlener
 • Inhoud: gericht op de kernprocessen van je onderneming
 • Doel: je Vlaamse onderneming professionaliseren

Enkele voorbeelden:

 • een opleiding om je verkooptechnieken bij te schaven
 • een training van vaardigheden met de computer en sociale media
 • een bijscholing rond boekhouding, fiscaliteit en recht
 • een training van communicatieve vaardigheden

Het doel? Je onderneming vooruithelpen.

Natuurlijk is het de bedoeling dat dit advies je onderneming extra stimuleert. Daarom komt advies over je gewone bedrijfsuitgaven of wettelijk verplichte diensten niet in aanmerking voor subsidies. Advies inzake subsidies komt evenmin in aanmerking.
Geïnspireerd? Dien hier je steunaanvraag in.

Ben je al ingeschreven voor een scholing in de nabije toekomst? Geen probleem. Je hebt tot veertien dagen na de eerste les of adviesprestatie de tijd om je aanvraag in te dienen.

 • Voor deelnemers uit Vlaanderen : betaling met KMO-portefeuille. Bespaar tot 40% op je netto inschrijvingsbedrag excl. BTW
 • Voor deelnemers uit Nederland: vrijgesteld van BTW indien in het bezit van een BTW-nummer.