BLOG

Nillusioneren: een boek over illusies en hun storende werking

Welke illusies beheersen jouw leven? En herken jij hun storende werking op je bewustzijn?  Een goede vriend van mij, Jan Laurens, helpt mensen om inzicht te krijgen in hun hoofd illusies. Samen met Anna Peulen, schreef hij de boeiende roman 'Nillusioneren' waarin het thema op een toegankelijke én tegelijkertijd diepgaande wijze uit de doeken wordt gedaan. Wat mij betreft een absolute 'must read' voor iedereen die afscheid wil nemen van nare gedachten en emoties en verantwoordelijkheid wil nemen over zijn/haar leven.

Het is op een gewone zaterdagnamiddag dat Céline Ambrooz geheel zonder aanleiding haar hand naar haar oksel brengt en daar één, nee, twee knobbels voelt. Op dat moment stopt haar normale wereld met draaien. In haar hoofd gaat een nieuwe film van start: zo snel mogelijk naar de huisarts en de gynaecoloog, afspraken maken en wachten op de uitslag. De uitslag die ze eigenlijk al weet.

Dr. Ian Karnagii, regulier geschoold medicus, ervaren tropenarts, homeopaat en fasciatherapeut had na twintig jaar zoeken nog steeds geen antwoord op de vraag die in zijn leven centraal bleek te staan: wat is ziekte eigenlijk? Totdat hij zich verdiepte in de astrologica en de illusies van het menselijk bestaan als de motors van alle ziekten ontdekte. Nillusioneren en Nillusionisme waren geboren.

Met een verwijsbrief voor borstamputatie, chemo, bestraling en hormoontabletten op zak zit Céline drie weken na dato tegenover een onbekende man. "Vertel mij Céline, wat heeft moeder en moederschap te maken met jouw kwaadaardig doen?" De diagnose is overrompelend en, hoewel ze op dat moment geen idee heeft waar ze ja tegen zegt, weet ze met absolute zekerheid: dit is de arts bij wie ze moet zijn.

Nillusioneren is het eerste deel van een boeiende roman over hun fascinerende reis.

Wens je je te verdiepen in de materie? Dan kan je het boek bij mij bestellen (32 euro). Laat even een reactie achter bij deze blogpost of stuur me een mailtje via info@arianeverrijken.be

Terug naar overzicht